Blog Archives

Годишна конференција на ИПА2 Mеханизам за граѓански организации

Центарот за европски стратегии ЕВРОТИНК, Центарот за истражување и информирање за животната средна Еко-свест, Реактор – истражување во акција и Асоцијација за развојни иницијативи – Зенит, на 16 и 17 мај  организираа годишна средба на ИПА 2 Механизмот

Прочитај повеќе
Повик за ангажирање експерт за изработка на компилација на добри практики и препораки

Овој повик се однесува за изработка на компилација на добри практики и препораки за транспарентен и објективен избор и назначување на претставници од граѓанскиот сектор во секторските работни групи за програмирање на ИПА 2 и комитетите за мониторинг,

Прочитај повеќе
Резултати од првиот повик за изработка на секторски анализи во рамките нa ИПА 2 механизам за граѓанските организации (IPA2CSO)

Резултатите од првиот повик за изработка на секторски анализи во рамките нa ИПА 2 механизам за граѓанските организации (IPA2CSO) на повикот за изработка на анализи на секторските политики од Националниот индикативен стратешки документ за ИПА 2 се во

Прочитај повеќе
ПОВИК ЗА ИЗРАБОТКА НА АНАЛИЗИ НА СЕКТОРСКИ ПОЛИТИКИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ИПА 2 МЕХАНИЗАМ ЗА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ (IPA2CSO)РЕФЕРЕНТЕН БРОЈ IPA2CSO- SP- 01

1. Цел на повикот ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации објавува ограничен повик за изработка на анализи на секторските политики од Националниот индикативен стратешки документ за ИПА 2. Целта на овие анализи е придонесат во унапредување на

Прочитај повеќе
Проекти
Избрани секторски претставници на ИПА 2 механизмот

Во текот на Конференцијата беа избрани и 8 преставници од граѓанските организации и нивни заменици за сите сектори кои ќе ја претставуваат врската помеѓу организациите и Владата на РМ во процесот на програмирање и имплементација на ИПА 2. Во секторот

Прочитај повеќе
Резултати од првиот повик за доделување грантови во рамките нa ИПА 2 механизам за граѓанските организации (IPA2CSO)

Резултатите од првиот повик за доделување грантови во рамките нa ИПА 2 механизам за граѓанските организации (IPA2CSO), преку листата на одобрени апликации, како и резервна листа се достапни во прилог.

Прочитај повеќе
Услови за користење

Please translate in mk_mk: Terms of use

Прочитај повеќе
Успешно реализирана годишната Конференција на ИПА 2 механизмот за граѓанските организации

Два дена претставници на 256 невладини организации, дел од ИПА механизмот, дискутираа и даваа препораки за подобро искористување на ИПА2 средствата и избираа свои секторски претставници во секој од секторите на ИПА 2 механизмот : (1) Демократија и владеење,

Прочитај повеќе
Годишна конференција на ИПА 2 Механизмот за граѓанските организации

Драги претставници на граѓанските организации, Во името на Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО), Еко-Свест, Реактор и Зенит, со задоволство Ве покануваме да се пријавите за учество на Конференцијата на ИПА 2 Механизмот за граѓанските

Прочитај повеќе
Нови Документи
Повик од Министерство
Линк до галерија
Контакт

[contact-form-7 id="587" title="Contact form 1"]

Прочитај повеќе
Консултации

Одржана консултативна средба за Одлуката за формирање на Совет за соработка помеѓу Владата и граѓанскиот сектор Триесетина претставници на граѓанскиот сектор, денеска одржаа консултативна средба на која ја дискутираа содржината на предлог Одлуката

Прочитај повеќе